Reklama

Przepis podstawowy na ciasto ucierane (piaskowe)

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Zdjęcie

/Smacznego
/Smacznego

 Składniki:


Reklama

  • 250 g masła,
  • 250 cukier,
  • opakowanie cukru waniliowego,
  • 4 jajka,
  • 375 g mąki,
  • opakowanie proszku do pieczenia,
  • 100 ml mleka

Przygotowanie:


Masło, cukier i cukier waniliowy utrzeć na kremową masę. Kolejno dodawać jajka. Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać na przemian z mlekiem.

Czas przygotowania: 15 minut 

Zdjęcie

Masło, cukier, cukier waniliowy utrzyj na kremową masę. /Smacznego
Masło, cukier, cukier waniliowy utrzyj na kremową masę.
/Smacznego

Zdjęcie

Kolejno dodaj jajka. /Smacznego
Kolejno dodaj jajka.
/Smacznego

Zdjęcie

Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia... /Smacznego
Mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia...
/Smacznego

Zdjęcie

Dodawj na przemian z mlekiem /Smacznego
Dodawj na przemian z mlekiem
/Smacznego

Na bazie ciasta podstawowego można przygotować różne warianty, dodając np. kakao, owoce, stosując masy lub polewy.

Ciasto podstawowe pieczemy w przygotowanej formie w 175 stopniach C przez 25-30 minut.

Przepisy na ciasta na bazie ciasta ucieranego




Artykuł pochodzi z kategorii: Kuchnia od podstaw

REKLAMA

Więcej na temat:masło | jaja | mąka | mleko

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Przepis podstawowy na ciasto ucierane (piaskowe)

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze: 13,

przeczytane przez: 463 osoby Dodaj komentarz

Reklama

Reklama