Chrupkie pieczywo z migdałowym twarożkiem

Składniki na jedną porcję:

- 1 łyżka migdałów,
- łyżeczka pistacji,
- 100 g twarożku (ok. 21 proc. tł.),
- pieczywo chrupkie,
- listek sałaty,
- łyżeczka miodu,
- 200 g chudego mleka,
- 75 g malin,
- melisa do dekoracji.

Przygotowanie:

Migdałki i pistacje posiekać i zmieszać z twarożkiem. Nakładać na pieczywo chrupkie wraz sałatą. Polać odrobiną miodu. Mleko zmiksować z malinami. Podawać udekorowane melisą.
Czas przygotowania: 12 minut
Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal

Dowiedz się więcej na temat: potrawy niskokaloryczne | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje