Grzanki z pastą pasztetową

Prosta przekąska.

Składniki na 4 porcje:

- pół pęczka zielonej cebulki,
- 2 pomidory,
- 200 g pasztetówki,
- 4 łyżki śmietany,
- pieprz,
- pół pęczka rukoli,
- 4 kromki bagietki,
- 1-2 łyżki oliwy z oliwek,
- łyżka octu winnego

Przygotowanie:

Cebulkę i pomidory (tylko miąższ, bez pestek) drobno pokroić. Część odłożyć do dekoracji, resztę zmieszać z pasztetówką i śmietaną. Doprawić pieprzem. Kromki bagietki obsmażyć na oliwie na złoty kolor. Na kromkach ułożyć listki rukoli, skropić octem winnym i nakładać pastę. Posypać posiekaną cebulką i pokrojonymi w kostkę pomidorami.

Dowiedz się więcej na temat: grzanki | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje