Jajka nadziewane pastą

Pikantne jajka.

Składniki na 10 porcji:

Reklama

- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 6 łyżek majonezu,
- pół pęczka natki pietruszki,
- 2 łyżki przecieru pomidorowego,
- szczypta szafranu,
- pół łyżeczki curry,
- sól, biały pieprz,
- papryka żółta i czerwona,
- pomidor, bazylia.

Przygotowanie:

Jajka obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć, po czym przetrzeć je przez sitko. Natkę drobno posiekać. Majonez połączyć z żółtkami i podzielić na trzy równe części. Jedną część połączyć z posiekaną natką, drugą z przecierem pomidorowym, trzecią - z curry i szafranem. Każdą pastę przyprawić do smaku solą oraz pieprzem. Masę wyłożyć na jajka za pomocą szprycy do kremu. Jajka ułożyć na półmisku i udekorować pokrojoną w paski papryką, cząstkami pomidora oraz listkami bazylii i pietruszki. 1 porcja - 200 kcal
Czas przygotowania: 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: jaja | Kuchnia świąteczna - Wielkanoc

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje