Kluski marchwiowe

Pomysł na oryginalne danie.

Składniki:

- 2 duże marchewki,
- 2 jajka, 2 szklanki mąki,
Sos:
- 6 łyżek majonezu,
- pół pomarańczy,
- 2 owoce kiwi.

Przygotowanie:

Marchewki umyć, oczyścić, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Dodać jajka, mąkę i wyrobić gęste ciasto. Jeśli ciasto jest zbyt miękkie, dodać trochę mąki. Gdy będzie za twarde, można utrzeć jeszcze trochę marchewki.
Wilgotnymi dłońmi nabierać kawałki ciasta i urywać duże kawałki. Wrzucać do wrzątku, gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie. Majonez, sok z pomarańczy i pokrojone w kostkę kiwi zmiksować. Sosem polać kluski, ozdobić je plastrami kiwi.
Czas przygotowania: 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: kluski | potrawy wegetariańskie | marchew

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje