Morelowe grissini

Pyszności na przyjęcia.

Składniki:

- 12 g drożdży,
- 225 g mąki,
- 2 łyżki cukru,
- 50 g pistacji,
- 50 g suszonych moreli,
- 2 łyżki likieru migdałowego,
- 50 g cukru pudru

Przygotowanie:

Drożdże rozpuścić w 100 ml ciepłej wody. Mąkę i cukier zmieszać, dodać drożdże i wyrobić na gładkie ciasto. Przykryć i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce. Pistacje i morele posiekać i razem z likierem dodać do ciasta, dobrze wyrobić i odstawić jeszcze na 20 minut. Ciasto dobrze wyrobić i podzielić na 20 części. Na posypanej cukrem pudrem powierzchni formować paluszki o długości ok 23 cm. Układać na wyłożonych papierem blachach i kolejno piec w 175 st. C przez ok. 20 minut.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje