Parmezanowe koszyczki z twarożkiem

Fantazyjne przysmaki

Składniki:
- ok. 100 g parmezanu
- ok. 50 g tłustego twarogu
- duża garść rukoli
- 2 łyżki śmietany
- mały pęczek szczypiorku

Reklama

Parmezan ścieramy na drobnej tarce. Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżkę startego sera i czekamy aż się rozpuści i przypiecze. Placuszek, który nam powstanie, delikatnie zdejmujemy i na okrągłej łyżce do nakładania zupy formujemy mały koszyczek.

Twaróg, pokrojoną rukolę, prawie cały posiekany szczypiorek i śmietanę miksujemy na jednolitą masę z odrobiną soli. Zielony krem nakładamy do wcześniej przygotowanych koszyczków i przyozdabiamy resztą posiekanego szczypiorku.

materiały prasowe
Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje