Pieczarki z serem

Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce.

Składniki dla 4 osób:

  • 8 dużych pieczarek
  • 10 dag sera feta
  • 2 średnie pomidory
  • kilka gałązek tymianku
  • grubo mielony pieprz
  • sól

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Pieczarki obierz, umyj, odkrój nóżki. Ser zetrzyj na tarce. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kostkę. Fetę, pomidory i grubo mielony pieprz wymieszaj.

2. Farszem napełniaj pieczarki. Każdą zawiń w folię aluminiową, piecz 15 minut na grillu. Podawaj z tymiankiem.

Wypróbuj: Pieczarki możesz faszerować tym, co lubisz najbardziej. Może to być duszone mielone mięso z posiekanymi kilkoma pieczarkami, duszone warzywa, np. cukinia z papryką lub ziemniaki smażone z boczkiem albo różne kasze zasmażane z warzywami, np. marchewką lub szpinakiem.

Czas przygotowania: ok. 40 minut


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje