Roladki ze szparagami

Z indyka.

Składniki:

Reklama

- 6 sznycli z indyka,
- 1 pęczek szparagów,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 1/2 cytryny,
- kilka różyczek brokuła,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie. Ze szparagów odkroić twarde końcówki. Sznycle z indyka lekko rozbić i oprószyć solą i pieprzem, na każdym układać po 2-3 przycięte szparagi, zwijać roladki i spiąć wykałaczkami. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Podawać z gotowanymi ziemniakami i brokułami. Czas przygotowania 1 h. przepis na 6 osób.

Dowiedz się więcej na temat: indyk | drób | szparagi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje