× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Śliwki w boczku

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Śliwki zupełnie inaczej.

Zdjęcie

Śliwki w boczku /Smacznego
Śliwki w boczku
/Smacznego
Składniki na 30 porcji:

- paczka (25 dag) suszonych śliwek kalifornijskich,

Reklama


- 20 dag sera gouda,
- 20 dag wędzonego boczku,
- wykałaczki, 2 łyżki oleju.

Przyrządzanie:

Śliwki wymoczyć w wodzie przez około 15 minut. Jeśli mają pestki, wyjąć je. Odcedzić i osuszyć. Boczek pokroić ostrym nożem na bardzo cienkie paski. Ser żółty pociąć w słupki. Każdy słupek sera owinąć suszoną śliwką, a następnie paskiem boczku. Każdy rulonik przebić wykałaczką, żeby się nie rozwijał. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Ułożyć w nim ruloniki z boczku, sera i śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C. Zapiekać około 10 minut. Śliwki ułożyć na liściach sałaty przybranych cytryną. Podawać gorące - jako przystawkę. Nie wyjmować z ruloników wykałaczek, aby każdy z gości mógł wygodnie je trzymać. 1 porcja - 150 kcal Czas przygotowania: 30 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przekąski

Smacznego
Więcej na temat:przystawki i przekąski | śliwki

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 6

Reklama

Skomentuj artykuł: Śliwki w boczku

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz
frania

~frania -

bardzo dobra przystawka, a co najwazniejsze nei traci sie na nia zbyt duzo czasu, ja zawsze podlewam biekarnik odrobine woda, zeby byly soczyste mmmm moj ulubiony boczek to kani, ostatnio wszystko z nim robie

Reklama