Sushi z mozzarellą

Podoba ci się artystyczny wygląd sushi, ale nie przepadasz za algami i surową rybą? To danie jest dla ciebie!


Reklama

Składniki:

  • Por
  • Sól
  • Mozzarella
  • 3 łyżki majonezu
  • 1-2 łyżeczki wasabi
  • 100 g cienko pokrojonej wędzonej piersi z indyka
  • Pieprz
  • Marchewka
  • Szczypiorek
  • Pół awokado
  • Pieprz różowy

 

Przygotowanie:

Pora pokroić na 20 cm odcinki, przekroić wzdłuż, i obgotować 8 minut w osolonym wrzątku, ułożyć na folii. Mozzarellę pokroić w cienkie plasterki. Majonez zmieszać z wasabi i posmarować liście pora. Na końcu liścia układać mozzerelle i pierś z indyka, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojoną w słupki marchewkę i szczypiorek. Zrolować za pomocą folii i, zawinięte w folię, wstawić na pół godziny do lodówki. Pokroić. Dekorować kulkami wyciętymi z awokado i różowym pieprzem

Dowiedz się więcej na temat: Sushi z mozzarellą

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje