Wielkanocne kanapki

Oryginalnie.

Składniki na 4 porcje:

- 4 jajka,
- 4 cienkie filety z indyka,
- 2 łyżki oleju,
- sól, pieprz,
- 150 g rzodkiewek,
- pół opakowania rzeżuchy,
-1/3 pęczka szczypiorku,
- pół pęczka trybulki,
- 150 g twarożku,
- 75 g śmietany,
- 8 kromek pieczywa tostowego

Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo. Filety porozcinać i obsmażyć na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Na 4 rzodkiewkach zostawić trochę natki i odłożyć do dekoracji, pozostałe pokroić w plasterki. Zioła posiekać, wymieszać z twarożkiem i śmietaną, doprawić pieprzem. Jajka obrać i pokroić w plastry. Wszystkie kromki posmarować twarożkiem. Na 4 kromkach ułożyć rzodkiewki jajka i indyka, nakryć pozostałymi kromkami, lekko docisnąć i przekroić po przekątnej. Ozdabiać rzodkiewkami, plasterkami jajka, kleksem z masy twarożkowej i ziołami.
Czas przygotowania: 45 minut
Jedna porcja zawiera: 2600 kJ/621 kcal

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje