Zapiekane naleśniki

Z nadzieniem serowym.

Składniki:

- 10 usmażonych naleśników,
- 50 dag tłustego białego sera,
- 2 łyżki masła,
- 4 łyżki cukru,
- 1 torebka cukru waniliowego,
- 4 jajka,
- 150 ml kwaśnej śmietany,
- 15 dag rodzynek,
- 2 cytryny

Przygotowanie:

Ser dokładnie utrzeć z miękkim masłem, żółtkami i oboma cukrami. Pod koniec ucierania dodać śmietanę, otartą skórkę z cytryny i rodzynki. Na koniec dodać ubite białka i delikatnie wymieszać. Farszem smarować naleśniki i zwijać w rulony, kroić ukośnie na pół i układać w naczyniu żaroodpornym. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni C przez ok. 25 minut. Naleśniki podawać ze słodkimi sosami.
Czas przygotowania: 80 minut

Dowiedz się więcej na temat: naleśniki | dania na słodko | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje