× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

  • ×

    Treść dostępna również w wersji mobilnej
    na m.interia.pl oraz w aplikacjach na iOS i Android

  •  

    Amerykańskie pancakes z syropem klonowym

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Klasyczne amerykańskie naleśniki podawane z syropem klonowym. Dodatkowo można dodać maliny lub owoce leśne.

Zdjęcie

/Foody.pl
/Foody.pl
Składniki na 4-6 porcji
1,5 szklanki mąki

Reklama


3 jajka
kubeczek jogurtu naturalnego lub maślanki (150 g)
60g masła, roztopionego
150 ml gazowanej wody mineralnej
masło do smażenia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka cukru
syrop klonowy
Przygotowanie 30 min.
Roztopione masło lekko przestudzić, wymieszać z roztrzepanymi jajkami, wodą mineralną i jogurtem lub maślanką. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Na niedużej patelni rozgrzać masło, smażyć placki z obu stron po ok. 1-2 min. Podawać polane syropem klonowym.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Oceń tekst

    Ocen: 56

Reklama

Skomentuj artykuł: Amerykańskie pancakes z syropem klonowym

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz
barbara

~barbara -

przepyszne polecam

Reklama