× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Amerykańskie pancakes z syropem klonowym

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Klasyczne amerykańskie naleśniki podawane z syropem klonowym. Dodatkowo można dodać maliny lub owoce leśne.

Zdjęcie

/Foody.pl
/Foody.pl
Składniki na 4-6 porcji
1,5 szklanki mąki

Reklama


3 jajka
kubeczek jogurtu naturalnego lub maślanki (150 g)
60g masła, roztopionego
150 ml gazowanej wody mineralnej
masło do smażenia
2 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
łyżka cukru
syrop klonowy
Przygotowanie 30 min.
Roztopione masło lekko przestudzić, wymieszać z roztrzepanymi jajkami, wodą mineralną i jogurtem lub maślanką. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, cukier, szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Na niedużej patelni rozgrzać masło, smażyć placki z obu stron po ok. 1-2 min. Podawać polane syropem klonowym.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Zobacz również

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku). więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 56

Reklama

Skomentuj artykuł: Amerykańskie pancakes z syropem klonowym

Przejdź do forum »

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz
barbara

~barbara -

przepyszne polecam

Reklama