Jajka w naleśnikach

Naleśniki w nowej odsłonie

Naleśniki możesz posypać startym żółtym serem
Naleśniki możesz posypać startym żółtym serem123RF/PICSEL

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • jajko
  • 10 plasterków wędliny
  • 5 jajek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę, sól, proszek do pieczenia, wbij jajko, wlej mleko. Wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

W tym samym czasie na drugiej patelni usmaż sadzone jajka.

Na każdym z naleśników połóż plasterek wędliny i sadzone jajko. Brzegi naleśników delikatnie zagnij. Ciepłe naleśniki możesz posypać startym żółtym serem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas