× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Najlepsze przepisy na wielkanocną szynkę

Pyszne domowe wędliny.

Zdjęcie

Wielkanocna szynka /Smacznego
Wielkanocna szynka
/Smacznego
Więcej na temat:szynka

Pieczona szynka

Składniki:

  • 1 pomarańcza
  • 400 ml wina jabłkowego
  • 50 g cukru
  • 4 łyżki miodu
  • Kawałek cynamonu
  • 1,5 kg szynki peklowanej
  • 100 g goździków

Przygotowanie:

Pomarańczę umyć ze skórki ściąć zesty (cieniutkie paseczki).200 ml wina, cukier, miód cynamon, i skórkę z pomarańczy gotować 10 minut, aż powstanie gęsty syrop. Skórę ponacinać nożem i powtykać w nią goździki. Szynkę ułożyć w brytfannie, wlać 200 ml wina i piec w 175 st. 2 godz., co 30 minut smarować przygotowanym wcześniej syropem.

Smacznego

Reklama

Reklama

Skomentuj artykuł: Najlepsze przepisy na wielkanocną szynkę

Przejdź do forum »

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz

wyślij SMS o treści KOLOR na numer

70040

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 0,62 PLN Nota prawna

? O co chodzi z wyróżnieniem

Wasze komentarze (15)

Dodaj komentarz
karaś

~karaś -

Mięsny jeż! Mięsny jeż! Ty go zjesz! Ty go zjesz! :D

Cam

~Cam -

Hehe, to "mięsne jeże" robią już w sklepach? ;)

Gość

~Gość -

Super sprawa, spójrz też na to link

Załączniki:
zgroza

~zgroza -

super szynki ze zdechłych krow

gniewoslaw

Obojętny gniewoslaw -

A mój stół w tym roku będzie wyglądał o tak ;D Ktoś chętny?

Załączniki:
ania

~ania -

szynki z tych zdechłych krow dobre

ania

~ania -

świą teczna szynke????????? dobrze bedzie jak moje dzieci mortadele zjedzą na święta! po opłaceniu wszystkiego zostało 450zł na 5 osób do 10 kwietnia!

Kasia

~Kasia -

Szynka peklowana domowym sposobem . Polecam > link Pyszna!

Załączniki:
BennoBunsch

Wesoły BennoBunsch -

a po jedzeniu ...

Załączniki:
zamała

~zamała -

świetnie smakuje ten przepis tylko z szynki z młodego dzika. Uprzednio należy ją zamarynować w z zalewie ziołowej a następnie nastrzykać tą zalewą. Po trzech dniach wyjąć z bejcy osuszyć natrzeć solą czosnkiem i pieprzem obsmażyć na oleju słonecznikowym z łyżką masła i zapiec najpierw w 200 a potem piec przez godzinę w 180. Reszt ajak w tym przepisie

Reklama