× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zapiekanka z naleśników

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Danie z pomysłem.

Zdjęcie

Zapiekanka z naleśników /Smacznego
Zapiekanka z naleśników
/Smacznego

Reklama


Składniki na 8 porcji:

Ciasto:
- szklanka mąki,
- szklanka mleka,
- szklanka wody, 2 jajka,
- szczypta soli, łyżka oleju.
Farsz:
- 1 główka kapusty,
- 20 dag pieczarek,
- łyżka koncentratu pomidorowego,
- kawałek kiełbasy zwyczajnej,
- sól, pieprz, 15 dag żółtego sera,
- pół łyżeczki papryki.

Przygotowanie:

Składniki ciasta wymieszać, odstawić na pół godziny. Na tłuszczu usmażyć cienkie naleśniki. Kapustę drobno poszatkować, dolać wody i dusić. Dodać pokrojoną i usmażoną z pieczarkami kiełbaskę oraz koncentrat pomidorowy. Przyprawić. W półmisku układać na przemian naleśniki i farsz. Posypać serem, zapiec. Podawać gorące z surówką.

Czas przygotowania 40 minut

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:szklanka | naleśniki | zapiekanka

Zobacz również

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku). więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 12

Reklama

Skomentuj artykuł: Zapiekanka z naleśników

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama