× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zupa krem z selera

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Zdrowa i wykwintna zupa.

Zdjęcie

Zupa krem z selera /Wydawnictwo Bauer
Zupa krem z selera
/Wydawnictwo Bauer
Składniki na 6 porcji:

- 4 ziemniaki,

Reklama


- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 600 ml bulionu drobiowego,
- 2 duże selery,
- sól, pieprz,,
- gałka muszkatołowa,
- 200 ml śmietanki kremówki

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno pokrojone selery, chwilę smaż razem. Następnie warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj około 20 minut. Warzywa w zupie zmiksuj na gładki krem. Następnie przetrzyj przez gęste sito (aby usunąć ewentualne włókna z selera). Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolej śmietankę i całość ponownie zagotuj. Zupę podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:zupa | zupa-krem

Zobacz również

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa krem z selera

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama