× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zupa krem z selera

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Zdrowa i wykwintna zupa.

Zdjęcie

Zupa krem z selera /Wydawnictwo Bauer
Zupa krem z selera
/Wydawnictwo Bauer
Składniki na 6 porcji:

- 4 ziemniaki,

Reklama


- 1 cebula,
- 2 łyżki masła,
- 600 ml bulionu drobiowego,
- 2 duże selery,
- sól, pieprz,,
- gałka muszkatołowa,
- 200 ml śmietanki kremówki

Przygotowanie:

Posiekaną cebulę zeszklij na maśle, dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki i drobno pokrojone selery, chwilę smaż razem. Następnie warzywa zalej gorącym bulionem i gotuj około 20 minut. Warzywa w zupie zmiksuj na gładki krem. Następnie przetrzyj przez gęste sito (aby usunąć ewentualne włókna z selera). Dopraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dolej śmietankę i całość ponownie zagotuj. Zupę podawaj z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
45 minut

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:zupa | zupa-krem

Zobacz również

  • Pizza z szynką i pomidorkami cherry

    Jeśli lubisz więcej sera, warto tuż przed końcem pieczenia posypać pizzę drobno startym parmezanem. Można też ułożyć cienkie wiórki parmezanu na gotowej już pizzy (ser nie straci wtedy smaku). więcej

  • Oceń tekst

    Ocen: 19

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa krem z selera

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama