× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Zupa z młodej kapusty

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Pyszna, zabielana zupa.

Zdjęcie

Zupa z młodej kapusty /Wydawnictwo Bauer
Zupa z młodej kapusty
/Wydawnictwo Bauer
Składniki:

- 1 młoda kapusta,

Reklama


- 1 pęczek młodej włoszczyzny,
- 1 pęczek koperku,
- 30 dag chudego wędzonego boczku,
- 1 cebula,
- 3 łyżki masła,
- 1 łyżka oleju,
- 1/2 szklanki śmietany 18 proc.,
- 1 plaska łyżka maki,
- sól, pieprz,
- listek laurowy,
- 1,5 lt. wywaru mięsnego

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować, włoszczyznę rozdrobnić, koper posiekać. W garnku, na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, dodać warzywa i poszatkowaną kapustę. Smażyć aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość. Na oddzielnej patelni przesmażyć na łyżce oleju pokrojony w słupki boczek, dodać do warzyw. Wlać wrzący wywar, dodać listek laurowy, doprawić solą i pieprzem.
Gotować ok. 20 minut. Zabielić zupę śmietaną wymieszaną z mąką, zagotować, pod koniec dodać posiekany koper.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz zupy? Wypróbuj:

Artykuł pochodzi z kategorii: Przepisy

Smacznego
Więcej na temat:kapusta | zupa

Zobacz również

  • Curry według Aleksandry Kwaśniewskiej

    Aleksandra Kwaśniewska poleca green curry, tajskie danie, w którym rozsmakowała się podróżując do Azji. Zdradza również, czy stosuje dietę oraz co jest jej największą słabością kulinarną. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Zupa z młodej kapusty

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama