× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Buraczki marynowane

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Pyszny dodatek do potraw.

Zdjęcie

Buraczki marynowane /Smacznego
Buraczki marynowane
/Smacznego
Składniki:

- 1 kg drobnych ćwikłowych buraków,

Reklama


- 1/2 szklanki octu 6 proc.,
- 2 łyżki cukru,
- 1/2 łyżeczki soli,
- 1 łyżeczka nasion kopru,
- kilka ząbkow czosnku

Przygotowanie:

Buraczki umyć, ugotować. Obrać, ułożyć w słoikach, dodać nasiona kopru i po 1-2 ząbki czosnku na słoik. 2 szklanki wody zagotować z cukrem, solą i octem. Zalać buraczki, zapasteryzować.

Artykuł pochodzi z kategorii: Przetwory

Smacznego
Więcej na temat:buraki | przetwory

Zobacz również

  • Gulasz z węgorza według... Picassa

    Okazuje się, że słynny malarz Pablo Picasso posiadał również talent kulinarny. W archiwalnych numerach magazynu "Vogue" z 1964 roku, artysta dzielił się swoimi ulubionymi przepisami. więcej

Reklama

Skomentuj artykuł: Buraczki marynowane

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama