Chutney z winogron do mięs, wędlin i serów

Wyjątkowy dodatek.

Składniki:

Reklama

- 50 dag pomidorów butelkowych,
- imbir,
- 30 dag winogron,
- 2 szalotki,
- 125 ml winnego octu jabłkowego,
- 10 dag brązowego cukru

Przygotowanie:

50 dag pomidorów butelkowych sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę. Miąższ pokrój. Imbir (kawałek około 2 cm) obierz, zetrzyj. Winogrona (30 dag), pomidory, imbir i 2 posiekane szalotki włóż do garnka. Wlej 125 ml winnego octu jabłkowego, dosyp 10 dag brązowego cukru i ziele angielskie (3-4 ziarenka). Mieszając gotuj na średnim ogniu 20 min. Przypraw solą i pieprzem, przed

Dowiedz się więcej na temat: pomidory | winogrona | sos | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje