Dżem gruszkowo-jabłkowy z ziarnami sezamu

Delikatny mus.

Składniki:

Reklama

- 2 łyżki ziaren sezamu,
- 2 gruszki,
- 2 jabłka,
- 250 dag cukru żelującego,
- 2 krople esencji migdałowej

Przygotowanie:

Sezam uprażyć. jabłka i gruszki obrać, pokroić na kawałki. owoce wymieszać z cukrem, skropić olejkiem, zmiksować. Dodać sezam. Zimny mus przekładać do dobrze wysterylizowanych słoików, schłodzić. Przechowywać w lodowce nie dłużej niz 4 tygodnie.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: Dżem | gruszki | jabłka | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje