Dorsz z Colesławem z mięty

Colesław: 2 łyżki miodu, 1 łyżka świeżego soku z cytryny, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki kremówki, 2 łyżeczki musztardy ziarnistej, sok z dwóch limetek, 2 łyżki posiekanej mięty, sól, 3 filiżanki startego ogórka.

700 g filetów z dorsza, oczyszczonego ze skóry i ości, pociętego na ukos w paski szerokości 1,5 cm, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, półtorej łyżki oliwy z oliwek, około 24 listków mięty do dekoracji.

Reklama

Mieszamy razem: miód, sok z cytryny, majonez, śmietanę i miętę. Doprawiamy solą i dodajemy ogórka. Wstawiamy do lodówki na pół godziny, następnie odcedzamy sok i go zachowujemy. Rybę skrapiamy oliwą, solimy. smażymy na gorącej oliwie , uważamy, by nie przypalić. Serwujemy na Colesławie z mięty, skrapiamy dookoła wyciśniętym sokiem.
Przepis pochodzi z książki Kocham gotować Magdy Gessler przepis na życie.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Świat Książki
Dowiedz się więcej na temat: sól | cytryny | sok | dorsz | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje