Filet z halibuta z warzywami w papryce (dieta nowojorska)

Z amarantusem.

Składniki na 1 porcję:

- 30 g amarantusa,
- 1 zielona papryka (200g),
- 1 jabłko (150 g),
- sól,
- kilka kropli oleju,
- 2 kawałki halibuta (120 g),
- świeżo zmielony pieprz,
- 10 g imbiru,
- 20 g ziarnistej musztardy,
- 1 łyżeczka octu winnego białego,
- 1 łyżeczka cukru,
- 3 gałązki mięty

Przygotowanie:

100 ml wody zagotować, wsypać amarantus gotować pod przykryciem na małym ogniu przez ok 35 minut, od czasu do czasu mieszając. Paprykę przekroić wzdłuż, jedną połowę pokroić w kostkę. Ćwiartkę jabłka również pokroić w kostkę. Jabłko i paprykę zmieszać z amarantusem, doprawić solą. Połówkę papryki ułożyć na amarantusie, dusić jeszcze 10 minut. Patelnię grillową posmarować odrobiną oleju, rozgrzać i opiekać przyprawioną solą i pierzem po 3 minuty rybę z obu stron.
Imbir pokroić w bardzo drobną kostkę. Zagotować z musztardą, octem cukrem i 3 łyżkami wody, posolić. Amarantus doprawić solą, pieprzem i posiekanymi listkami mięty i nałożyć do papryki. Rybę podawać z sosem musztardowym, nadziewaną papryką i dekorować miętą.

Reklama

Czas przygotowania: 45 minut
Jedna porcja zawiera: 1680 kJ/401 kcal

Dowiedz się więcej na temat: 45 minut | dieta | dieta nowojorska | halibut | ryba | ryby | papryka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje