Łosoś bez tłuszczu

Dla odchudzających się.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 1 kg łososia świeżego,
- sok z połówki cytryny, - biały pieprz świeżo zmielony,
- sól do smaku,
- 1 łyżka masła lub margaryny zmrożonej,
- przyprawa uniwersalna (w proszku) do potraw

Przygotowanie:

Rybę sprawić, dokładnie umyć, opłukać w zimnej wodzie i osuszyć. Pokroić na 4 porcje. Kawałki ryby skropić obficie sokiem z cytryny, odstawić na pół godziny w suche miejsce. Osączyć z soku, oprószyć solą, białym pieprzem i przyprawą uniwersalną (jeżeli przyprawa jest bardzo słona, zrezygnować z soli). Łososie usmażyć z obu stron na patelni teflonowej bez tłuszczu. Po usmażeniu na każdym kawałku ułożyć wiórki zmrożonego masła. Rybę podawać na gorąco, np. z ryżem.

1 porcja: 600 kcal

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!".

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: potrawy niskokaloryczne | ryby | łosoś

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje