Okoń pieczony w papryce

Nie tylko dla wędkujących.

Składniki:

Reklama

- 1 duży okoń - ok. 70 dag bez głowy,
- 1 czerwona papryka,
- 1 zielona papryka,
- 2 cebule,
- 1 ząbek czosnku,
- 3 łyżki olej,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- sól, pieprz,
- kilka czarnych oliwek,
- do dekoracji cytryna i koper,

Przygotowanie:

Rybę umyć, wyfiletować. Paprykę pokroić w paski, cebulę w krążki, czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać z olejem, 2 łyżkami soku z cytryny, solą i pieprzem. Pergamin natłuścić, ułożyć na nim warzywa, na nich porcje ryby i zawinąć. Piec w nagrzanym piekarniku do temp. 180 st. C przez 30-35 minut.
Czas przygotowania: 1 godzina
przepis na 3 porcje

Dowiedz się więcej na temat: ryby | papryka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje