Panga w sosie warzywnym

Obiad w niecałą godzinę.

Składniki:

Reklama

- 60 dag filetów z pangi,
- 1 cebula,
- 1/2 papryki czerwonej,
- 1/2 papryki żółtej,
- 1/2 małej cukinii,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 1 łyżeczka tymianku,
- sól, pieprz,
- 1 cytryna,
- 1 łyżka masła,
- olej do smażenia,
- koper do dekoracji

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, papryki i cukinię pokroić w małą kostkę. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać warzywa, chwilę poddusić i dodać koncentrat pomidorowy. Zalać 0,5 szklanki wody, dodać sól, pieprz i tymianek , gotować 5 minut. Rozmrożoną pangę podzielić na porcje, przyprawić i usmażyć na rozgrzanym oleju z dodatkiem łyżki masła. Podawać z gulaszem warzywnym. Dekorować koprem.
Czas przygotowania 45 min.
Przepis na 4 osoby.

<Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: S.O.S. | ryby | panga

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje