Pstrąg w jarzynach

Proste w przygotowaniu.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 2 duże pstrągi,
- 2 cebule,
- 3 łyżki oleju,
- 1,5 kg warzyw (por, seler, marchew, pietruszka),
- sól,
- pieprz cytrynowy,
- liście laurowe,
- ziele angielskie

Przygotowanie:

Ryby oczyszczam, nacieram solą i posypuję pieprzem. Warzywa obieram, trę na tarce, cebulę kroję w kostkę. Warzywa i przyprawy lekko podduszam na oleju, skrapiam je wodą. Dodaję ryby, nakrywam warstwą warzyw i całość duszę, tak długo, aż ryby będą miękkie. Danie oprószam natką pietruszki.

Dowiedz się więcej na temat: pstrąg | ryby | pstrągi

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje