Śledź po wrocławsku

Śledź po wrocławsku w sosach chrzanowym, koperkowym i island

Składniki:

Reklama

- 10 dkg filetu śledziowego
- masło ziołowe
- mięta do dekoracji
- pokrojony pomidor do dekoracji

Sosy:

Chrzanowy: Łączymy jedno żółtko i po łyżeczce chrzanu, majonezu oraz kefiru. Dodajemy do tego odrobinę soku z cytryny i wszystko dokładnie mieszamy.

Koprowy: Mieszamy 10 dkg sosu majonezowego z 4 dkg kefiru i 40 dkg kopru.

Island: Mieszamy majonez, paprykę czerwoną w proszku, przecier pomidorowy, odrobinę czosnku. Przyprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: Wrocław | śledź | ryby | przystawki i przekąski

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje