Zapiekany mintaj

Z warzywami.

Składniki:

Reklama

- 4 filety z mintaja,
- 1 mała cebula,
- 1 cukinia,
- 40 dag marchewki,
- 2 cytryny,
- 1/2 kostki masła,
- 1 szkl. słodkiej śmietany,
- 3 łyżki mąki pszennej,
- 10 dag. żółtego sera,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Filety z mintaja rozmrozić. Cebulę pokroić drobno, marchewkę i cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej. Warzywa zeszklić na maśle lekko przyprawiając je, wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Na warzywach ułożyć umytą, przyprawioną i skropioną cytryną rybę. W międzyczasie przygotować sos: zagotować śmietankę, przyprawić ją i zagęścić zasmażką przygotowaną z reszty masła i mąki. Sosem polać przygotowane danie. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C. przez 20 min. Przepis na 4 osoby. Czas przygotowania 50 min.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: ryby | mintaj

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje