× m.interia.pl

Korzystasz z urządzenia mobilnego? Wybróbuj wersję Interii,
zaprojektowaną specjalnie dla Twojego urządzenia.

Reklama

Sałatka z bakłażanów

Ten artykuł możesz przeczytać również w wersji mobilnej »

Jesienna propozycja.

Zdjęcie

Sałatka z bakłażanów /Smacznego
Sałatka z bakłażanów
/Smacznego
Składniki:

- 1 bakłażan,

Reklama


- 1 duża cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 pomidory,
- 3 łyżki oleju,
- sól, pieprz, cukier,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- kilka listków natki pietruszki,

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić na grube plastry, posolić go z obu stron i odstawić, aby puścił wodę (na ok. 0,5 h). Po tym czasie osuszyć go i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni przesmażyć drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek, a następnie dorzucić bakłażana i jeszcze chwilę smażyć. Doprawić pieprzem, odrobiną cukru i sokiem z cytryny i podawać ułożony na pomidorach. Dekorować natką pietruszki.
Czas przygotowania 50 min. Przepis na 4 osoby.

Artykuł pochodzi z kategorii: Sałatki

Smacznego

Zobacz również

  • Polski trunek - nalewka

    Wcale nie wódka jest najbardziej tradycyjnym trunkiem w Polsce. Kulinarną historię mają przede wszystkim owocowe nalewki. więcej

  • Oceń tekst

    Brak ocen

Reklama

Skomentuj artykuł: Sałatka z bakłażanów

Przejdź do forum »

Twój komentarz może być pierwszy

Piszesz jako Gość

Zapoznaj się z Regulaminem
Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe.

Reklama