10 potraw z ziemniaków do przygotowania w 30 minut

Szybkie, proste, tanie i bardzo smaczne dania z ziemniaków, które przygotujesz w pół godziny!



Patelnia ziemniaczano-warzywna

Reklama

Składniki na jedną porcję:

  • 250 g ziemniaków
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 gałązka tymianku
  • 150 g zielonej fasolki (mrożonej)
  • pół łyżeczki oleju
  • 25 g wędzonej szynki
  • 25 g sera feta
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki. Cebulę pokroić w piórka. Z tymianku oberwać listki i posiekać je. Zieloną fasolkę gotować 8 minut w osolonej wodzie. Olej rozrzać na patelni i smażyc ziemniaki ok. 10 minut, dodać odcedzoną fasolkę, pokrojoną w kostkę szynkę, cebulę i tymianek. Smażyć jeszcze 3 minuty. Podawać posypane pokruszoną fetą.

 Czas przygotowania: 30 minut

Jedna porcja zawiera: 1420 kJ/339 kcal

 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje