Bób z fasolką szparagową

Smaki lata.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg bobu,
- 0,3 kg dag fasolki szparagowej,
- 2 ząbki czosnku,
- 2 łyżki oliwy,
- kilka listków natki pietruszki,
- 1/2 cytryny,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Bób ugotować w osolonym wrzątku, po lekkim ostudzeniu obrać. Fasolkę szparagową oczyścić, obgotować w osolonym wrzątku. Czosnek przecisnąć przez praskę i zeszklić na oliwie, dodać fasolkę szparagową, przesmażyć 3-4 min. i dodać bób. Warzywa doprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Podawać z listkami natki pietruszki.
Czas przygotowania 45 min.

Dowiedz się więcej na temat: bób | Fasolka szparagowa | potrawy wegetariańskie | 45 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje