Delikatne rattatui

Z kuchni francuskiej.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 40 dag ziemniaków,
- papryka czerwona, zielona i żółta, cebula,
- ząbek czosnku, łyżka margaryny,
- puszka pomidorów bez skórki,
- 1 i 1/4 szklanki rosołu, papryka w proszku,
- puszka kukurydzy,
- sól i pieprz do smaku.

Przyrządzanie:

Obrane ziemniaki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Czosnek obrać a potem zmiażdżyć. Wszystkie warzywa podsmażyć na margarynie. Dodać pomidory, wlać rosół. Całość gotować 15 minut. Kukurydzę osączyć, dodać do warzyw, zagotować. Potrawę doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Podawać z pieczywem lub ryżem.
1 porcja - 350 kcal
Czas przygotowania: 35 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje