Dżem agrestowo-morelowy z cynamonem

Aromatyczny.

Składniki:

- 500 g agrestu,
- 580 g moreli,
- 500 g cukru żelującego 2:1,
- 5 kawałków (po ok 2 cm) cynamonu

Przygotowanie:

Owoce umyć, z agrestu oberwać szypułki, morele wypestkować, pokroić na kawałki. Odważyć 500 g owoców i wymieszać je dobrze z cukrem żelującym. Dodać kawałki cynamonu i odstawić na godzinę. Następnie zagotować (mieszając) i ciągle mieszając gotować 3 minuty. Natychmiast nakładać do słoików i ustawiać je do góry dnem na 5 minut.

Reklama

Czas przygotowania: 40 minut

Dowiedz się więcej na temat: Dżem | agrest | morele | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje