Dżem wiśniowo-migdałowy

Przygotujesz go błyskawicznie.

Składniki na 4 słoiczki (po 300 g):

- 1,1 kg wiśni,
- opakowanie żelfixu 3:1,
- 350 g cukru,
- 3-4 łyżki likieru migdałowego,
- 2-3 krople aromatu migdałowego

Przygotowanie:

Wiśnie umyć, wydrylować. Odważyć 1 kg wiśni. Żelfix zmieszać z cukrem i wiśniami. Wszystko zagotować i gotować co najmniej 3 minuty. Zdjąć z ognia dodać likier i aromat i natychmiast nakładać do przygotowanych słoiczków typu twist. Zakręcone słoiczki kłaść do góry dnem na 5 minut.

Dowiedz się więcej na temat: przygotowanie | Dżem | wiśnie | migdały | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje