Dżem z rabarbaru

Z dodatkiem Campari.

Składniki na 5 słoiczków (po 200 ml)

- ok. 1,75 kg rabarbaru,
- 1 kg cukru żelującego (1:1),
- 50 ml Campari

Przygotowanie:

Rabarbar umyć, pokroić na duże kawałki. 400 g odłożyć na bok. Pozostały rabarbar włożyć do sokowirówki i wycisnąć. Odmierzyć 700 ml soku. Pozostały rabarbar pokroić na drobniejsze kawałki. Zmieszać z sokiem i cukrem żelującym w wysokim garnku, zagotować. Gotować 4 minuty. Dodać Campari, odszumować. Natychmiast nakładać do słoiczków I zamykać.
Czas przygotowania: 20 minut
Jedna porcja zawiera: 3690 kJ/881 kcal

Dowiedz się więcej na temat: rabarbar | Dżem | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje