Jabłka w cieście

Na podwieczorek.

Składniki:

- 1,5 szklanki mąki,
- 2 jajka,
- 5 jabłek,
- mleko - ok. 0,5 szklanki,
- szczypta soli,
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- cukier puder do posypania,
- olej do smażenia

Przygotowanie:

Mąkę wymieszać proszkiem do pieczenia i szczyptą soli, dodać żółtka i mleko, wymieszać na jednolitą masę. Białka ubić na sztywno i dodać do ciasta delikatnie mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Jabłka obrać, pokroić w plastry i usunąć gniazda nasienne, maczać w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać posypane cukrem pudrem.
Czas przygotowania: 1h. 20 min.

Dowiedz się więcej na temat: jabłka | dania na słodko

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (1)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje