Jabłka z ryżem i żurawiną

Na podwieczorek.

Składniki:

- 10 dag ryżu,
- 1/2 słoika żurawiny do mięs,
- 4 jabłka,
- 1/2 cytryny,
- 4 łyżki miodu,
- szczypta soli,
- 1 łyżka cukru

Przygotowanie:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Kiedy będzie al dente, dodać łyżkę cukru i żurawinę, zagrzać, zdjąć z ognia. Jabłko pokroić na 4 części, usunąć gniazda nasienne. Na patelni rozgrzać miód z sokiem cytrynowym, usmażyć na nim ćwiartki jabłka. Na usmażone jabłka nakładać ryż żurawinowy, podawać.
Czas przygotowania 1 h.
Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: żurawina | dania na słodko | jabłka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje