Konfitura z agrestu z wódką

Oryginalny smak.

Składniki:

- 800 g zielonego agrestu,
- 2 gałązki mięty,
- 1/8 l wódki,
- 75 ml Syrop z marzanki wonnej,
- 1 kg cukru żelującego 1:1,
- 60 g pistacji

Przygotowanie:

Owoce, wódkę, syrop i cukier żelujący zagotować cały czas mieszając. Dodać listki mięty i pistacje. Gotować 3 minuty. Natychmiast nakładać do słoiczków i dobrze zakręcać. Przepis na ok. 4 słoiczki (200-300 ml). Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.

Reklama

Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: smak | konfitura | agrest | wódka | 30 minut

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje