Krem kalafiorowy z wędzoną makrelą

Wykwintnie i prosto.


Reklama

 

Składniki na 4 porcje:

  • 300 g ziemniaków
  • 1 kalafior
  • 100 g śmietany
  • 1 łyżka sezamu
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • Sól
  • Gałka muszkatołowa
  • 300 g wędzonej makreli

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać i pokroić na małe kawałki. Kalafiora podzielić na różyczki. Warzywa ugotować w osolonej wodzie. Sezam uprażyć na patelni bez tłuszczu. Warzywa odcedzić, dodać śmietanę i ubić. Doprawić solą i gałką muszkatołową. Makrelę obrać ze skóry i podzielić na kawałki. Posypać sezamem.

Dowiedz się więcej na temat: Krem z kalafiora

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje