Młode ziemniaczki z patelni z dipem serowym

Proste wiosenne danie.

 

Reklama

Składniki:

  • 1 kg małych młodych ziemniaków
  • 150 g kolorowej papryki
  • Pęczek zielonej cebulki
  • 3-4 łyżki oleju
  • Sol, pieprz
  • Ząbek czosnku
  • Pół pęczka tymianku
  • 75 g sera owczego
  • 250 g śmietany
  • Do dekoracji: pół główki grillowanego czosnku, tymianek i gruba sól

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie wymyć i poprzekrawać wzdłuż. Paprykę i cebulkę pokroić. Na rozgrzanym oleju smażyć warzywa przez 15 minut (cebulkę dodać pod koniec). Doprawić solą i pieprzem.

Na sos: Śmietanę zmieszać z drobno pokrojonym serem, rozgniecionym ząbkiem czosnku, listkami tymianku. Doprawić solą i pieprzem.



Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 1840 kJ/439 kcal



Dowiedz się więcej na temat: Młode ziemniaczki z patelni z dipem serowym

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje