Nadziewane patisony

Oryginalna przystawka.

Składniki:

- 0,5 kg. małych patisonów,
- 2 łyżki mieszanych siekanych ziół :natka pietruszki,
majeranek, tymianek,
- 30 dag mielonego białego sera,
- sól, pieprz,
- ostra papryka

Przygotowanie:

Patisony oczyścić, ściąć wierzch i wydrążyć małą łyżeczką gniazda nasienne. Gotować do miękkości w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie aby nie straciły koloru. Ser wymieszać z siekanymi ziołami i doprawić solą i pieprzem. Farszem nadziewać patisonki. Najlepiej nadziewać rożkiem zrobionym z trójkąta pergaminu.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: patison

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje