Najlepszy przepis na pikantną fasolkę

Lepsza od fasolki po bretońsku!

Składniki:

  • 2 cebule
  • 600 g pora
  • 1,2 kg gulaszu wołowego
  • 4 łyżki oleju
  • Sól, pieprz
  • Puszka pomidorów
  • Litr bulionu
  • 1-2 łyżeczki chili
  • Puszka białej fasoli (850 ml)
  • Puszka czerwonej fasoli (850 ml)
  •  50 g gorzkiej czekolady (70%)

Reklama

Na grzanki:

  • 2 awokado
  • 350 g kremowego twarożku
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 10 kromek żytniego chleba

 Przygotowanie:

Cebulę pokroić w kostkę, pora w plasterki. Pokrojone w kostkę mięso przesmażyć na oleju, dodać cebulę i pora. Doprawić solą i pieprzem. Wlać pomidory i bulion, dodać chili i gotować 1,5 godziny.

Miąższ awokado rozgnieść widelcem, wymieszać z twarożkiem, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.  Chleb opiekać w rozgrzanym do 200 st. C piekarniku przez ok. 10 min.

Fasolę osączyć, dodać do potrawy. Dodać pokruszoną czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Fasolkę podawać z grzankami posmarowanymi kremem z awokado

Dowiedz się więcej na temat: Pikantna fasolka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje