Pomidory z fasolką szparagową

Wakacyjne danie.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg. twardych pomidorów,
- 30 dag żółtej fasolki szparagowej,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- kilka gałązek szczypiorku,
- olej do smażenia,
- 1 łyżka masła

Przygotowanie:

Pomidory pokroić na plasterki. Fasolkę oczyścić i ugotować w osolonej wodzie po ugotowaniu lekko przesmażyć na maśle, oprószyć solą i pieprzem. W tym samym czasie na oddzielnej patelni przesmażyć krótko plastry pomidorów, doprawić dopiero po usmażeniu. Wiązki fasolki owijać w sparzone we wrzątku szczypiorki i podawać z ciepłymi pomidorami.
Czas przygotowania 50 min. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: pomidory | potrawy wegetariańskie | Fasolka szparagowa

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje