Szparagi grillowane

Doskonałe z sałatką pomidorową.

Składniki na 3 porcje:

Reklama

- 1 pęczek białych szparagów,
- 3 pomidory,
- 8 plastrów wędzonego boczku,
- sól, pieprz,
- cukier,
- 1/2 cytryny,
- oliwa z oliwek,
- kilka listków bazylii

Przygotowanie:

Szparagi obrać i ugotować w osolonym wrzątku z dodatkiem cukru i cytryny, schłodzić w zimnej wodzie, odkroić twarde końcówki. Szparagi podzielić na 4 porcje, każdą z nich owinąć w boczek i spiąć wykałaczką, oprószyć pieprzem, skropić oliwą. Opiekać na grillu po kilka minut z każdej strony. Pomidory pokroić w kostkę, dodać posiekaną bazylię, doprawić solą i pieprzem, skropić oliwą i wymieszać. Szparagi podawać na sałatce pomidorowej.
Czas przygotowania 1 h.

Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: szparagi | grill

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje