Ziemniaki w papryce

Z letniego menu.

Składniki:

Reklama

- 0,5 kg ziemniaków,
- 2 papryki,
- Kilka gałązek świeżych ziół,
- sól, pieprz,
- olej do smażenia,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki,
- 3 łyżki masła

Przygotowanie:

Ziemniaki obrać, pokroić w cząstki i ugotować w osolonej wodzie, schłodzić. Zioła poobrywać z gałązek. Paprykę umyć, osuszyć, przekroić na pół usunąć gniazda nasienne. Ziemniaki oprószyć solą i pieprzem, posypać listkami ziół nałożyć do połówek papryki, skropić masłem. Przygotowane papryki wstawić na ok.15 min do nagrzanego do 200°C piekarnika. Pozostałe masło rozgrzać i przesmażyć na nim siekaną natkę pietruszki. Papryki podawać z masłem ziołowym.
Czas przygotowania 1 h. Przepis na 4 osób. Koszt jednej porcji 1,2 zł.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: papryka | ziemniaki | potrawy wegetariańskie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje