Ziemniaki z patelni z dipem śmietanowym

Proste i smaczne.

Składniki na 4 porcje:

- 800 g średniej wielkości ziemniaków,
- 3 łyżki oleju,
- mała puszka kukurydzy,
- słoik (370 ml) korniszonów,
- 150 g kiełbasy,
- 3 zielone cebulki,
- 3 gałązki zielonej pietruszki,
- 250 g śmietany,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki bardzo dokładnie umyć i poprzekrawać wzdłuż. Olej rozgrzać na patelni i smażyć ziemniaki przez około 20 minut ciągle mieszając. Korniszony i kukurydzę osączyć na sicie. Kiełbasę i korniszony pokroić w kostkę. Zieloną cebulkę pokroić na kawałki. Zieloną pietruszkę drobno posiekać i zmieszać ze śmietaną. Doprawić solą i pieprzem.
Po 20 minutach do ziemniaków dodać kiełbasę, kukurydzę, korniszony i zieloną cebulkę i smażyć jeszcze przez 5-7 minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z dipem śmietanowym.
Czas przygotowania: 30 minut
Jedna porcja zawiera: 2140 kJ/511 kcal

Dowiedz się więcej na temat: ziemniak | ziemniaki | zapiekanka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje