Alexis ciasto ze śliwkami - Sławek

4 jaja (całe); 3 szklanki mąki (niepełne); 1 margaryna (niecała); 1 szklanka cukru; 1 cukier waniliowy; 1 łyżeczka proszku do pieczenia; 1/4 szklanki mleka; 70 dkg śliwek.

Margarynę roztopić (zdjąć z ognia) wsypać cukier i cukier waniliowy - mieszać. Dodawać po jednym jajku i dalej mieszać, następnie wsypać proszek do pieczenia i na przemian mąkę z mlekiem. Tortownicę (dużą)posmarować tłuszczem i wylać ciasto. poukładać śliwki poprószone mąką. Piec 45 minut (lub troszkę dłużej) w temp. do 200 stopni C. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.

Dowiedz się więcej na temat: cukier | sławek | Alexis | ciasto | śliwki | ciasta

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje