Bluda - izka

Składniki: pół kostki masła, 4-5 dużych ziemniaków, pół małej kapusty, kiełbasa lub parówki, 2 jajka, 2 czubate łyżki majonezu lub śmietany, 10 dkg żółtego sera, vegeta.

Przygotowanie

Reklama

Pokrojone w kostkę ziemniaki dusić do miękkości, dodać pokrojoną w kostkę kapustę. Dusić na patelni ok. 15 min dodając masło. Następnie wrzucić do tego mięso. Wymieszać. Jajka roztrzepać z majonezem, wylać to na ziemniaki z kapustą. Na wierzch posypać tarty ser. Zapiekać pod przykrywka ok. 5 minut. Smacznego!!

Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę

Dowiedz się więcej na temat: jaja

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje